Monday, January 25, 2010

wo ai malaysia!!

its been a while since i last post an entry.. cehh,speaking.. yelaa, skang aku kat MALAYSIA kot.. ade kene mengene ke?? lol...flight went well.. xde problem langsung.. thanks to boh n mujus yang balik skali ngan aku.. at least aku berteman.

setibanya aku kat KLIA 2, family aku da tunggu da.. xsempat aku nk merasa chocolate menthol free duty mujuz..haha.. keluar je airport, panas3!! yelaa, kat sane -20.. tibe2 tuka temperature 30.. memang terase r.. trus aku tukar baju kat situ jugak.. naseb bek takde polis ke ape, awek2 yang lalu usha je.. yela, body malik nor kot.. tp body mase die darjah 1 r..


dok kat malaysia ni seronok kot.. pagi2 lagi aku slalu kuar g kedai makan.. order r ape skali pon, bukan nak makan sangat pon. tapi aku rase cam seronok, sebab aku order banyak mane pon, bile tanye..

"bape bang??"

"RM 3.50", "RM 4.00"..

Murah kot.. tu memang da sengkak perot r makan tu.. kalau kt st pete, mane dapat jep.. kebab 1 je da 90rubles.. lebih kurang rm9.00... belum masuk air.. lagi satu, aku seronok dengan persekitaran aku.. ramai orang cakap melayu, english.. senang aku nak ckp.. kdg2 tu rase cm pelik je nk ckp.. cehh, padahal baru 6 bulan dok oversea..macam 6 taun xbalik.. poodahh!!

satu lagi aku syok sebab bole kuar rumah pakai seluar pendek.. wakaka.. kalau kat russia kuar umah pakai seluar pendek, mau gugur bulu kaki.. haha.. kat sini sedap je nak kuar mane2 xpayah nk risau. kuar je.. xde la nak kene sarung jeans dulu la, baju sejuk 2-3 lapis..

dok kat malaysia mmg sgt best.. kalau la dulu aku pilih kos dalam negare je kan best. awek pon dekat, kawan2 pon ade, family pon ade. xpayah nak pakai tebal2 keluar..tp pikir2 balik, kalau aku x g oversea, xde r aku rase best sgt pon malaysia ni.. lagi pon blaja oversea ni pn 1 pengorbanan ape.. bersusah2 dahulu, bersenang2 kemudian..

ok r, aku da xtaw nk cite ape lg da.. aku nk turun melantak.. aim aku nak naik 5 kg cuti ni.. haram.. hari2 aku timbang 1 kg pon xnaik.. panas ati tol.. xpe2.. nnti kite tengok.. chiow.. assalamualaikom!!

7 comments: