Thursday, December 3, 2009

Pengorbanan


Pengorbanan aku yang sangat cintakan tanah air.19 JAN 2010. Tarikh nie akan jadi tarikh paling bahagia dalam hidup aku sepanjang enam bulan aku jadi penduduk tetap St Petersburg yg serba indah nie. 19 haribulan nie pulanglah aku ke tanah air setelah sekian lama di perantauan(Lame tu, 2 kali raye aku x balik malaysia). Liku2 yg terpaksa aku lalui sebelum dapat aku pulang ke tanah air:

1. Mule2 aku da decide nak ke amsterdam. Terpaksalah aku refund tiket tu. Kne shtraf(denda) la plak 35 Euro. Tapi takpe.

2. Aku da depositkan duit untuk penginapan aku di amsterdam. Kire burn jgk r duit penginapan tu. Tapi takpe

3. Aku kene lepaskan 7 subjek bagi mendapatkan visa keluar negara. Kat sini visa kami dipegang oleh Interdekanat(atashe). Tapi takpe.

4. Tambang naek flight tu pulak. bukan maen mahal. sedih aku tengok akaun aku yg semakin kurus. Tapi takpe.

5. Kene convince member aku sorang nie(Mujuz) so that dye balik ngan aku, so ade la jgak teman bersembang sepanjang perjalanan 2 nanti. Lame kot flight tu. Kalau grak sorang mmg menyangap r.

So, Malaysia... I'M COMING HOME

18 comments:

  1. hoish!
    ak tggu kepulangan ko.
    jom brjalan-jalan.
    mwahahahahahha

    ReplyDelete
  2. yeah! yeah ! kau blk ! jgn ta jdk !

    ReplyDelete
  3. hahahhaa..lama la
    sangat 2 kali raya tuh..haha

    ReplyDelete
  4. nak maggi kari..bwak balik maggi wei..

    ReplyDelete
  5. fathi : lame kot raya 2 kali raya.(raya pose n raya haji) lol

    diana : ok3, jadi punye.. nanti kite hang out r same2. faezah da plan sume da..huhu

    ticqka : ????

    ReplyDelete
  6. laaa, kne ajak ke? ko berenang pon sampai la syiqin.. huhuhu.. xyah naek flight.. tp, jom r balik jan nie.. lepak same2

    ReplyDelete
  7. haha..sebab aku balek naek egypt air... jimat maa.. ok ke? aku pown first tym nak naek egypt air.. harge dye kire paling ok r compared 2 others. sbb 2 aku amek egypt air.. ape kate org egypt?

    ReplyDelete
  8. aahah...syamim oh syamim~
    mane la aku ade kekuatan nk berenang kt laut dorg yang kotor tu...
    ko kne fetch aku kt soekarno-hatta airport pastu antar aku blek! hihihihi
    then kite lepak la same2 ngan pejah sume~
    Masalahnye skrg...ko blek lmbt sgt! by the time ko smpi Malaysia TERCINTA, aku dh kt negara brengsek tu! *aku dh bgtau kn sblm ni?*
    huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuuhuh...ntah pape je dorg ni..ade ke patut cuti due minggu je? cuti sekolah lame lagi!! GRRRR~

    ReplyDelete
  9. aku cuti pown sebenarnye x lame mane.. aku extend ikut suke ati mak bapak aku je.. kah3.. tapi xpe, biase r.. international students.. ki3

    ReplyDelete
  10. aah, baru berjinak2 dalam dunia pemblogan.. haha..

    ReplyDelete
  11. syamim...tolong la blikan aku souvenir~
    NK NK NK NK NK NK!!!!
    hihihi

    ReplyDelete
  12. souvenir?? alaaa... kene ke?? xyah r.. hak3..

    ReplyDelete
  13. ill bet mule2 je bes
    nnt lame2 boring la tu :p

    ladysuzaku

    ReplyDelete