Monday, December 7, 2009

KAWAN...


~friends~

KAWAN.. Familiar kan name nie? Dulu aku slalu mintak mak aku belikan komik nie.. Tapi tu zaman skola2 r.. Skang da tak main da komik2 nie..Yela, da abang2. Xkan r bace komik lagi..X macho r beb.. Haha.. Tanpa kite sedari, kawan la yang paling banyak kite abiskan mase bersame. Lagi2 bile da blaja kat U nie kan.. Balik sebulan sekali pown susah.. Kalau macam aku memang harapan r nak balik sebulan sekali. Kalau bapak aku Tansri skali pown belum tentu dapat balik sebulan sekali. Yelaa, jauh nye Russia ngan Malaysia nie bak kate omputih 'half a globe away laa'.. Haha.. So, mase2 kite banyak dihabiskan bersama kawan2 disekeliling kite.
Kawan pown macam2 ragamnye.. Aku sendiri pown ade ragam aku sendiri jgak..2 yang wat makin menarik.. Kalau sume sepesen jek, kn boring jadinye.. Menurut Kamus Dewan edisi ke2, kawan membawa maksud orang yang rapat dengan kite. Aku tibai je.. Btol ke? Kalau rajin g r tgk kamus dewan tu.. Haha.. Tapi seriously, kawan laa family aku kat Russia nie. Mak bapak jauh di Malaysia. Sedare mare mmg xde r kat sini. Kalau ade pown sedara bau2 bacang je ngan Arshavin. Tu pown die da pindah london. So, aku xde sape2 lagi selain kawan2.. Bile susah, kawan tolong. Bile sedih, ajak kawan slowtalk. Bile nk pow r***k, kawan bagi. Bile nak makan, kawan masak. Bile nak lepak, ajak kawan kuar. Bile sakit, makan ubat sendiri r. Kawan pown ade macam2 jenis. Yang baik, yang alim, yang handsome(ehem2*), yang nakal, yang blablabla... Berkawan kene tengok r jgak, yang baik dibuat tauladan, yang x berapa nak baik dijadikan sempadan. Kawan, perkataan pendek yang membawa makna besar dalam hidup kite...

p/s: aku nak letak byk lagi pix actually, tapi kalau letak sume, mmg x abis r.. sowee..

5 comments:

  1. ish3..patutnye ko letak gmbar aku,ticq ngan liza..yg tman ko g shopping..yg tman ko mkn after klas marskaya..=)

    ReplyDelete
  2. aah, aku mmg nk letak gamba tina and ticq.. tp liza??? huh.. nnti ade rusuhan kaum plak.. so, aku decide x letak.. xpe2.. kalau ade kesempatan aku letak gmba ko n ticq kat post2 yg akan datang ok tina.. lol

    ReplyDelete
  3. terbaik la ada gambar aku..
    weh g ar london jumpe sedara ko
    arshavin..haha

    ReplyDelete
  4. weyh
    mana gmba aku.eden goram neh...
    -PETAK-

    ReplyDelete