Tuesday, December 22, 2009

HUJAN



"salji turun lebat hari ni" kata Daim.

memang betol ramalan cuaca kat internet ni. aku ade test math hari ni. aku pergi ke kelas macam biase hari ni. cume bezanya hari ni aku ke kelas sambil menyanyi lagu winter sonata. bukan gay atau bapok. yela, tu je lagu yang aku pikir tym salji2 ni. ceria, dan bersedia menempuh ape jua soalan math yang diberi.

salji lebat menutup lubang2 jalan di st petersburg ni. jalan yang hitam jadi putih. kereta semuanye slow saje hari ni. jalan licin barangkali. sambil aku jalan ke kelas, tibe2 aku rindu hujan. dari dulu aku memang suke hujan. bukan hujan band indie tue. ingat lagi dulu mase aku masih skola. suke termenung tengok hujan. aku rase hujan menenangkan. bunyi,bau die wat aku rase lain. bau hujan best kan? aku memang suke membau.lol.

dulu, kalau jiwa tgh kacau, homesick ke, aku dok sorang2 layan hujan. pas2 aku rase tenang. tapi skang kat sini dah takde hujan. hari2, salji turun pengganti hujan. rindu aku pada hujan. salji takde bunyi, tak de bau. tak macam hujan. biarkan lah hujan.

aku tengok jam aku, hari ni 22 disember. maksudnye kurang sebulan lagi aku punye flight balik malaysia. tak sabar aku nanti tarikh 19hb january 2. tak pernah aku ternanti2 macam ni. dulu nak tunggu result spm kuar pon chill je.. cehh~ bukan chill sbenarnye tapi pasrah. lol.

kawan aku yang laen semua skang sibuk siapkan kerja, tapi aku? lepak2 wat blog???
cite nak balik. tak tau ke kalau kau tak siapkan keje tu kau duduk lah kat st pete ni.. TIDAK!!! baek aku study sket.. chiow~

7 comments:

  1. gambar menarik la..
    u dgn sapa tu??

    ReplyDelete
  2. pndai ko bt krgan ni. stat2 ngan name aku. trimas~

    ReplyDelete
  3. apsal ko cakap salji xde bau? salji ada bau, bau makcik tranvai, bau marley (anjing owen wilson), bau brader jual buku.

    ReplyDelete
  4. a'ah,saye pon teramat suke bau hujannn!
    hujan mmg ade bau!

    ReplyDelete
  5. ouh best. pegangkan salji fo me keh. haha

    ReplyDelete