Wednesday, December 16, 2009

BAHASA


buku usang peneman hidupku... ayat cam !£""£$"$£

english atau dalam bahase melayu bahasa enggres. bahasa international. worldwide pakai bahase ni. penting ke? tu sume kite kene pikir sendiri. ade yang cakap penting. ade yang cakap tak.

tapi, bagi aku, english ni amat penting. IMPORTANT OK!!! eventhough english aku makin hari makin buduh, aku still wat buduh. macam mane aku nak improve balik english aku ni? padahal dulu time skola bukan maen lagi. english in camp la, debate la, choir la.. ya3, choir... macam GAY.. past 2 years pown english aku power lagi. i think so. siap ade loghat british lg. yela.. dok London lame(3 bulan je pon). pastu balik malaysia pon still ok lagi. g interview mara, petronas, UPNM pon berhabuk aku speaking. 2 yang dapat scholar 2. cehh~

but now, my english is getting worse. i dont even remember when is the last time i speak real english, read an english book. aku dengar english just through muvee. tu pon ade subtitle. camne aku nak improve english? tak kan nak kene bace Peter and Jane balik?

fyi, aku ade gak try nak post english posts kat blog aku nie. tapi, bile aku bace balik. macam sengal je ape aku tulis ni. lol. sangat memalukan aku kalau aku post. EMBARASSING U KNOW!!! aku kene bace nst online hari2 r cmni. xley jadi. cmne aku nak interview keje nanti? camne aku nak cakap ngan mat saleh? camne aku nak pikat gadis2? camne aku nak layan awek2 mat saleh kalau aku holiday kat europe? CAMNE??? takkan aku nak cakap russian? (padahal russian pon same je bangang)

bahase jiwa bangsa. bahasa melayu diutamakan, bahasa inggeris jangan dilupa, bahasa russian g study. jap lagi nak exam ngok...

11 comments:

  1. language is sometime we need to acquire.

    some moron thought by acquiring new languages by all means is forgetting our roots.

    takpe post je dalam bahasa English. :) confidence is the key to anything.

    ReplyDelete
  2. HAHA. i still rmmber those days when u were the school's debator. ckp english mcm perghhh, satu haprak pun aku tak paham (maksud aku: u were so goood ! )
    oppps, im sorry if u're offended with the word "were". huhu

    Well, ur english can be improved! Chaiyok!

    ReplyDelete
  3. well..writing in english is really awful and embarassing at d beginning..

    just go trough n trough it again..writing will really improve ur english plus speaking with ur fren..and muvies n stuff

    but of course, mujus will punch u if u start speaking english with him..haha

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. apsal aku pulak disebut? kuang asam punye hosni!

    ReplyDelete
  6. weh ajar aku russian

    aku suke russian

    sebab ape?

    sebab bendera negara die cantek. haha

    ReplyDelete
  7. Salam~
    Tu la sebabnye aku tulis my blog in English!
    Coz it's getting worse day by day...
    And disebabkan kehuduhan English aku tu la my sister kutuk abes my blog.
    But what do I care? Memandangkan everyday life xgune English as much as I used to, that's the only way I can at least maintain, if not improve, my English.
    You should do the same...
    I bet people would be proud just knowing that you try...rather than giving up without trying.
    And I'm pretty sure that org yang bace your blog xkan bertindak like my sister. So ALL THE BEST!

    ReplyDelete
  8. let's keep it as a secret :)
    it's not fun anymore when u finally know who am I

    ReplyDelete